Svidnícke Potravinárske strojárne mali za 1. polrok výnosy vyše 154 miliónov Sk

07.08.2007 Svidník

Svidník 7. augusta (TASR) - Výnosy v objeme viac ako 154 miliónov Sk zaznamenali za prvých šesť mesiacov Potravinárske strojárne, a. s. , Svidník. Išlo o 24-% nárast v porovnaní s 1. polrokom 2006.
Predseda predstavenstva spoločnosti Michal Homza dnes pre TASR konštatoval, že druhý polrok bude ešte lepší v plnení tohto ukazovateľa. Za celý rok 2007 by tak mohli dosiahnuť výnosy viac ako 300 miliónov Sk. Išlo by o rekordný objem v ani nie 10-ročnej histórii firmy. Za rok 2006 výnosy predstavovali 246 miliónov Sk.
Viac ako 90 % produkcie - predovšetkým pivovary, tlakové nádoby pre potravinársky priemysel a stroje na spracovanie mäsa - vyváža spoločnosť do Európskej únie (EÚ).
Pozitívne výsledky hodnotil Homza ako dôsledok integrácie Slovenska do EÚ. Prirátal k tomu tradíciu firmy a jej schopnosť rozvíjať sa. Potenciál rastu vidí v kvalite zamestnancov a ich schopnosti produkovať kvalitné výrobky.
Svidnícke strojárne zamestnávali k 30. júnu dovedna 215 ľudí. Homza dodal, že vzhľadom na rast počtu objednávok prijímajú každý týždeň nových pracovníkov.
 

Vyberte región